Op deze pagina staan de services van Flow beschreven. Flow biedt een zo breed mogelijk pakket services aan, waardoor wij proberen zoveel mogelijk mensen te helpen.

Installeren

Wat wordt er bedoeld met installeren, monteren en ophangen? Wat mag je zelf doen en wat niet? Hieronder leggen wij het uit.

Er worden verschillende begrippen gebruikt om het installeren van een airconditioner te verwoorden. Flow gebruikt de volgende:
– Installeren
– Monteren
– Inbedrijfstellen

Installeren
Dit is het totale pakket. De airconditioner wordt gemonteerd, aangesloten en inbedrijfgesteld.

Monteren
Het monteren (ophangen) van de airconditioner. 

Inbedrijfstellen
Onder inbedrijfstellen valt het afpersen van de airconditioner, het vacumeren van de airconditioner en de gaskraantjes opendraaien van de airconditioner.
Het afpersen wordt gedaan zodat er eventuele lekkages worden gevonden en er geen koudemiddel kan ontsnappen.
Het vacumeren wordt gedaan om niet-condenseerbare gassen, zoals zuurstof en vocht, uit het systeem te verwijderen. Die gassen zorgen voor verminderde prestaties van de airconditioner.
De gaskraantjes opendraaien is de laatste stap, zodat koudemiddel door de leidingen en tussen de binnen- en buitenunit kan stromen. Het koudemiddel is essentieel om een airconditioner te laten functioneren!
Voor het inbedrijfstellen van een airconditioner heb je officieel een F-gassen certificaat nodig.

Zelfinstallatie

Het zelfinstalleren of zelfmonteren van een airconditioner is niet zo lastig als dat het lijkt, er mag ook veel zelf worden gedaan.
Het ophangen, monteren en aansluiten van de airconditioner mag je zelf doen. Met de nederlandstalige handleiding en gebruiksaanwijzing, het gedetailleerde instructiefimpje én onze ondersteuning wordt zelfinstallatie een stuk makkelijker gemaakt.
De inbedrijfstelling moet officieel door een gecertificeerd bedrijf of monteur worden uitgevoerd.

Je kunt er voor kiezen om alleen het laatste gedeelte van zelfinstallatie, namelijk het inbedrijfstellen, uit te besteden. Je monteert zelf de airconditioner, maar een gecertificeerd bedrijf of monteur voltooid de laatste stap. Neem hiervoor contact met ons op.
Flow adviseert ten alle tijden om na zelfinstallatie, zelfmontage of zelf inbedrijfstelling een erkend installateur een controle te laten uitvoeren.

Laten installeren

Laat je de airconditioner toch liever installeren door iemand anders? Neem dan contact met ons op.
Wij bieden installatie aan in Noord-Brabant en Limburg.

Vandaag besteld, morgen in huis!

Een service die wij erg belangrijk vinden is de bezorging. Wij snappen maar al te goed dat tijdens hete zomerdagen elke dag telt, want je wil natuurlijk in een lekker koele slaapkamer slapen. Daarom bezorgen wij met onze eigen bezorgdienst je bestelling de volgende dag!

Op de dag van bezorging kun je via een live locatie meekijken wanneer de bezorger voor de deur staat, wel zo handig. Heb je nog vragen over de airconditioner? Geen probleem, al onze bezorgers hebben kennis over airconditioners. Vind alle informatie over Flow’s bezorgservice hier.